Allt går bara bättre och bättre nu. Svullnaden syns knappt, eller okej, lite. Blåsorna i underläppen är dock kvar och idag har jag stört mig extra mycket på dem, åhh.. Det positiva är att dem inte gör ont.

Men iallafall, börjar kunna tugga mer och mer, åt tacos idag faktiskt. Skippade däremot brödet och käkade med gaffel. Haha! Men det är lika gott det med :) Upptäckte en annan sak idag också och det är att jag har fått ont i tänderna på vänstersidan där jag inte ens gjort någonting. Började fundera på om tänderna möjligtvis kan ha flyttat sig lite eller om det är så som mamma sa. Att jag har överansträngt den sidan, jag menar, jag har ju bara tuggat på den sidan ett tag nu och jag brukar ju vanligtvis använda högersidan. Hmm??!!

Time for hexidin, bye!

Fjärde dagen och svullnaden börjar gå neråt. Idag har jag också tuggat mera, ingen mera soppa här inte! Käkade mackor och så har jag också tryggt i mig lite korvgryta med ris och några clementiner. Så det går frammåt ;)

Igår när jag skulle skölja med hexidin så upptäckte jag att jag hade värsta blåsorna innanför underläppen :o Inga som gjorde ont utan dem bara var där och de är kvar idag också. Stör mig lite på dem för det känns att dem är där, irriterande. Hoppas verkligen att dem försvinner snart!

Åhh! Vet ni hur irriterande det är att jag måste vänta minst en halvtimme efter att jag borstat tänderna innan jag kan skölja med hexidin? (heter det så?) Enormt irriterande ska jag säga er. Jag vill gå och sova nu....


Tänkte att ni kanske ville se hur svullen jag var igår. Jag liknar en uppblåst hamster eller hur?
Kan ju tillägga att det är ungefär lika illa idag...
Mitt saliv smakar salta solrosfrö skal ibland! Tänkte ifall ni ville veta.
Under det senaste besöket opererade jag bort en visdomstand, eller jag gjorde inte det utan läkarna haha, men jag tror ni fattar. Det var inte alls som jag trodde, utan jag trodde att det var som att dra bort en vanlig tand. Men icke sa Nicke. De sydde ju stygn och så fick jag lappar om att jag skulle käka värktabletter. 600mg tre gånger dagligen skulle jag trycka i mig, samt att jag skulle borsta tänderna som vanligt och sen vänta minst en halvtimme innan jag skulle skölja med hexidin. Det låter kanske enkelt men det var svårare än jag trodde.

Bedövningen jag fick innan operationen började ge sig precis innan vi slutade skolan, ja jag gick tillbaka till skolan för jag trodde vi skulle ha matteprov nästa vecka, men nej. Så när jag kom hem la jag mig i soffan för jag kan ju säga såhär att det gjorde himla ont. Jag skulle inte kunna äta, för att tugga var jävligt svårt och det var lite svullet, så jag fick sleva i mig soppa. Och det var inte heller så enkelt, för att varje gång jag skulle svälja så gjorde det ont.
I broschyren jag fick med mig hem stod det att det svullnaden skulle vara värst andra och tredje dagen och det stämde.. Jag såg ut som en uppblåst hamster på ena sidan, inte alls fint.
Idag (tredje dagen) gör det dock inte alls lika ont men svullnaden är ungefär samma men jag tror den börjar släppa lite...

Den här veckan blir det ingen träning för mig, jag som är värsta träningsnörden vanligtvis tycker att det är rätt skönt att inte träna, även om jag saknar det. Men jag hade bara tänkt vara ledig i en vecka, och det har gått en halv nu. Det stod i broschyren att jag skulle ta det lugnt de första dagarna och det har gått två dagar nu så egentligen skulle jag kunna träna nu tror jag. Men jag tror allvarligt talat inte att det är så himla kul att träna med en svullen mun plus att det gör lite ont och jag tror det blir lite svårt att andas, så jag har valt att vara ledig en hel vecka, även om jag kanske skulle kunna träna imorgon eller i övermorgon. Så jag börjar träningen på måndag igen, exakt en vecka efter operationen.

Det värsta är att jag ska göra om detta om en månad igen, något som jag inte alls ser fram emot.....

förra gången: Ja, jag glömde ju bort att berätta om vad vi gjorde sist så jag tänkte ta och göra det nu. Jag fick fylla i lite papper där jag skulle sätta ett kryss om var jag tyckte att jag befann mig. Ja, egentligen fick vi inte göra alls mycket, utan det var bara papper och sen fick vi också se en bild från sidan på hur jag kommer att se ut efter operationen, hur min käke flyttats fram. Till en början såg det väldigt konstigt ut, olikt för att vara jag men jag tror det kommer bli riktigt bra.
Jag fick också reda på att jag skulle dra ut tänder, fem stycken totalt och att jag skulle få tandställning om inte allt för lång tid. Operationen som vi trodde skulle bli av i trean blir tydligen på våren/sommaren i tvåan, vilket jag tycker är superbra för då slipper jag oroa mig över studenten och alla uppgifter och allt sånt där. Det gjorde mig glad.

Senaste besöket: Jag hade fått ett brev hemskickat där det stod att jag skulle dra ut tänder. Antalet jag skulle dra ut idag var oklart, utan det skulle jag få reda på när jag väl kom dit. Pappa och jag hade jättesvårt att hitta parkering eftersom att våran vanliga plats vid pepparkakshuset var fullt och oftast stog det att det var förhyrda platser vart vi än åkte så vi fick åka och kolla på den stora parkeringen, där var det parkeringsplatser för arbetande och på andra sidan var det fullt så vi fick åka vidare och tillslut hittade vi en parkering en bit därifrån.

När jag väl kom in så fick jag träffa en sköterska som inte hittade de röntgen plåtar som hon behövde, de hon hade var för gamla. Så vi fick plåta nya men hon hade lite problem så jag fick sitta i korridoren sålänge, korridoren var tom så det kändes rätt så ensamt. Tillslut kom hon igen och allt var fixat så det var bara att hoppa in i maskinen som sedan snurrade ett varv runt mitt huvud innan det var klart.

Därefter fick jag träffa en tandläkare, en manlig en, tror han hette Johan Nilsson som sedan berättade vilka tänder jag skulle dra ut den här gången och hur vi skulle göra nästa gång. Den här gången skulle vi ta högersidan, en visdomstand och en vanlig tand skulle bort. Så jag fick gå till ett operationsrum och jag kan ju säga att det var lite läskigt först för jag hade ju aldrig varit med om något sånt förrut, men sköterskan berättade vad hon gjorde och jag fick svälja en tablett, ibumetin tror jag det var. Och inte långt därefter kom Johan igen och satte i bedövningssprutor. Mamma brukar välja att inte sätta bedövning eftersom hon tycker att det gör så ont men jag tycker inte att det känns något speciellt, förutom på vissa enskilda ställen.

Sedan satte de igång, Johan nämnde att det skulle bli lite skrapande och tryckande och det blev det också. Ett tag kändes det som att tanden aldrig skulle försvinna men vips så var visdomstanden borta och de sydde ett par stygn innan de satte igång med att dra ut den andra tanden.
När de sedan var klara så fick jag några papper och information om hur jag skulle äta, ta smärtstillande osv. och sen så fick jag ny tid och därefter så drog jag och pappa hemmåt...